רח' עמק החולה 32, רחובות | חייגו עכשיו: 052-6260090/052-4805003  | noams.culinaryart@gmail.com     

עוף טריאקי

מרכיבים:

  • 10 ירכי עוף ללא עצמות
  • 1 כוס יין סאקי או סאקה
  • 1 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס מירין (חומץ יין יפאני מתוק)
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ החלק הלבן
  • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ החלק הירוק
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה כוס רוטב סויה עם כוס סאקי, 1/2 כוס מירין, 1/4 כוס סוכר, כף ג'ינג'ר, ו- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ (רק החלק הלבן).

מחממים את כל התערובת על האש, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות.

מכבים את האש ומניחים לרוטב להתקרר לטמפרטורת החדר.

שמים את ירכי העוף בקערה, שופכים עליהם מחצית מרוטב הטריאקי ומערבבים היטב.

משרים את העוף עם רוטב הטריאקי במקרר ל- 30 דקות עד שעה.

אחר שעה, מוציאים את העוף מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר.

מסדרים את העופות על תבנית עם נייר כסף שעליו מרוח מעט שמן, וצולים מתחת לגריל, בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, משך 5 דקות כדי לקבל השחמה ראשונית.

הופכים את העוף וצולים שוב 5 דקות להשחמת הצד השני.

מוציאים את התבנית מהתנור, מורידים את החום ל-190 מעלות, ומורחים על העוף עוד שכבת רוטב (מהרוטב שהנחנו בצד).

מחזירים את התבנית לתנור לעוד 2-3 דקות מוציאים ושוב מורחים עוד רוטב וחוזר חלילה לפרקים של 2-3 דקות כל פעם על מנת ליצור שכבת רוטב מזוגג עבה.

סך הכול מורחים רוטב משך עוד 15-20 דקות, עד שהעוף מוכן ומזוגג היטב. מאחר ומדובר בעוף ללא עצמות, זמן הצלייה מתקצר.

בין לקוחותינו

  • Layer 0
  • Layer 1
  • Layer 10
  • Layer 11
  • Layer 12
  • Layer 13
  • Layer 14
  • Layer 15
  • Layer 16
  • Layer 17
  • Layer 18
  • Layer 19
  • Layer 2
  • Layer 20
  • Layer 21
  • Layer 22
  • Layer 3
  • Layer 4
  • Layer 5
  • Layer 6
  • Layer 7
  • Layer 8
  • Layer 9