מרכיבים:
- 10 ירכי עוף ללא עצמות
- 1 כוס יין סאקי או סאקה
- 1 כוס רוטב סויה
- 1/2 כוס מירין (חומץ יין יפאני מתוק)
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ החלק הלבן
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ החלק הירוק
- 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה כוס רוטב סויה עם כוס סאקי, 1/2 כוס מירין, 1/4 כוס סוכר, כף ג'ינג'ר, ו- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ (רק החלק הלבן).
מחממים את כל התערובת על האש, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות.
מכבים את האש ומניחים לרוטב להתקרר לטמפרטורת החדר.
שמים את ירכי העוף בקערה, שופכים עליהם מחצית מרוטב הטריאקי ומערבבים היטב.
משרים את העוף עם רוטב הטריאקי במקרר ל- 30 דקות עד שעה.
אחר שעה, מוציאים את העוף מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר.
מסדרים את העופות על תבנית עם נייר כסף שעליו מרוח מעט שמן, וצולים מתחת לגריל, בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, משך 5 דקות כדי לקבל השחמה ראשונית.
הופכים את העוף וצולים שוב 5 דקות להשחמת הצד השני.
מוציאים את התבנית מהתנור, מורידים את החום ל-190 מעלות, ומורחים על העוף עוד שכבת רוטב (מהרוטב שהנחנו בצד).
מחזירים את התבנית לתנור לעוד 2-3 דקות מוציאים ושוב מורחים עוד רוטב וחוזר חלילה לפרקים של 2-3 דקות כל פעם על מנת ליצור שכבת רוטב מזוגג עבה.
סך הכול מורחים רוטב משך עוד 15-20 דקות, עד שהעוף מוכן ומזוגג היטב. מאחר ומדובר בעוף ללא עצמות, זמן הצלייה מתקצר.