רח' עמק החולה 32, רחובות | חייגו עכשיו: 052-6260090/052-4805003  | noams.culinaryart@gmail.com     

כבד בקר בסגנון מרוקאי

מרכיבים:

  • 300 גר' כבד בקר חתוך לפרוסות דקות
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס או פלפל קאיין
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות כוסברה קצוצה דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף חומץ לבן או מיץ לימון

לציפוי: קמח לבן

לטיגון: שמן זית מיוחד לטיגון או זיתולה.

אופן ההכנה:

להכנת המרינדה מערבבים יחד את התבלינים.

שמים בקערה 2 כפיות פפריקה, כפית כמון, מלח ופלפל קאיין.

מוסיפים את השום, הכוסברה (אפשר להחליף בפטרוזיליה), כף שמן זית וכף חומץ או מיץ לימון.

מערבבים היטב ומוסיפים בערך כף עד 2 כפות מים כדי לקבל מרקם נוזלי מעט.

פורסים את הכבד לפרוסות דקות (לבקש מהקצב לפרוס את הכבד בעובי של שניצל), ומצפים היטב במרינדה שנקראת צרמולה.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לה לנוח במקרר משך שעתיים עד לילה שלם.

לטיגון, מוציאים את הכבד מהמקרר לפחות שעה לפני הטיגון, כדי שיגיע לטמפרטורת החדר.

מכינים מראש צלחת עם קמח לבן, מוציאים נתח כבד מהמרינדה וטובלים אותו בקמח.

מחממים מחבת על אש בינונית, וכשהמחבת חמה מוסיפים 1/4 כוס שמן זית (לטיגון חצי עמוק).

מנערים פרוסת כבד כדי להסיר את שאריות הקמח ומניחים על המחבת החמה

מטגנים בערך דקה עד דקה וחצי מכול צד-עד שהכבד נעשה ורוד בפנים.

שימו לב שטיגון ממושך מידי יגרום לכבד להתקשות.

מוציאים את הכבד לצלחת עם נייר סופג.

מגישים חם או קר, בדרך כלל כמנה ראשונה עם הסלטים.

בין לקוחותינו

  • Layer 0
  • Layer 1
  • Layer 10
  • Layer 11
  • Layer 12
  • Layer 13
  • Layer 14
  • Layer 15
  • Layer 16
  • Layer 17
  • Layer 18
  • Layer 19
  • Layer 2
  • Layer 20
  • Layer 21
  • Layer 22
  • Layer 3
  • Layer 4
  • Layer 5
  • Layer 6
  • Layer 7
  • Layer 8
  • Layer 9