מרכיבים:
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית עשבי תיבול פרובאנס
- מלח ופלפל
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
פורסים את תפוחי האדמה עם הקליפה לחצאים, וחותכים כל חצי לשלוש רצועות עבות.
מניחים בקערה ומוסיפים כפית פפריקה, כפית תיבול הרב דה פרובאנס, מלח ופלפל ושתי כפות שמן זית. מערבבים היטב.
מסדרים את תפוחי האדמה אחד אחד על תבנית עם נייר אפייה או נייר סיליקון, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות משך 20 דקות.
מוציאים והופכים את תפוחי האדמה ומחזירים לתנור לעוד 20 דקות.
מכבים את התנור, הופכים את תפוחי האדמה כך שהקליפה תהיה כלפי מטה, ומחזירים לתנור שנותר חם לעוד 10 דקות.
מגישים חם.