מרכיבים:
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 3 כוסות מים קרים
- 2 כפות דומדמניות מיובשות
- 1/3 כוס שקדים מולבנים
- מלח לפי טעם
- 1 כף מחמאה
- 2 כפות שמן זית
- קורט זעפרן
אופן ההכנה:
שופכים את האורז לקערה ומוסיפים לו 2 כפות שמן זית, כמה רצועות זעפרן, 2 כפות דומדמניות , 1/3 כוס שקדים מולבנים, כף מחמאה ומלח לטעמכם.
מערבבים הכל עם 3 כוסות מים קרים.
מניחים על האש עד רתיחה, מערבבים מורידים לאש קטנה (הכי קטנה), מכסים עם המכסה ומשאירים ל- 20 דקות.
מכבים את האש, פותחים את המכסה לשחרור האדים וסוגרים אותו שוב ל- 5 דקות.
מרימים את המכסה ומפרידים את האורז עם מזלג לקבלת אורז אוורירי.
מגישים חם.