מרכיבים:
- 2 חזה עוף ללא עצמות
- 2 כוסות ציר עוף
- 2 כוסות פטריות קצוצות
- 1 כף תיבול הרב דה פרובאנס
- 2 שיני שום
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
- 1 כף קמח
- 1/2 כפית חומץ בלסמי
- עשבי תיבול לקישוט
אופן ההכנה:
מניחים את שני נתחי חזה העוף (שלמים) בקערה, מוסיפים להם שתי שיני שום קצוצות, כף תיבול פרובנס, פלפל וכף שמן זית.
משהים במקרר לשעתיים לפחות.
חותכים את הפטריות לפרוסות לא עבות, מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית ומטגנים את חזה העוף כ-5 דקות מכל צד עד השחמה.
מוציאים את העוף מהמחבת ומכניסים את הפטריות, עם חצי כפית מלח.
מטגנים על חום בינוני עד שמשחימות מעט (כ-5 דקות).
מוסיפים כף קמח ומערבבים על המחבת. מטגנים לפחות 6 דקות עד שהקמח מתבשל כולו.
מוסיפים 2 כוסות ציר עוף וחצי כפית חומץ בלסמי ומעלים לחום גבוה.
כשרותח, מורידים את האש לאש קטנה ומחזירים פנימה את העוף ל-5 דקות מכל צד. מתקנים טעם ומגישים עם עיטור של עשבי תיבול מעל. (לא חובה).