מרכיבים:
- שני נתחי פילה סלמון (כ- 250 גר' כל אחד)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח סלרי
- מיץ מלימון אחד
- 4 שיני שום פרוסות
- 2 כפות שמן זית
- כמה גבעולי למון גראס
אופן ההכנה:
פורסים את פילה הסלמון לחתיכות בגודל בינוני
מחממים מחבת (מתאימה לתנור) עם מעט שמן זית, ובוזקים על הדג תערובת יבשה שהוכנה מראש ממלח, פלפל שחור, מלח סלרי ופפריקה.
מטגנים במחבת את השום יחד עם כמה גבעולי למון גראס לטעם (לא אכיל) ועם הראש הלבן של הירק (החלק האכיל).
אחרי 3 דקות, מוסיפים את הדגים למחבת, כשצד העור כלפי מטה.
מטגנים כ- 7 עד 10 דקות, סוחטים פנימה מיץ מחצי לימון והופכים את הדג.
מורידים מהאש, מוציאים את עלי הלמון גראס ומכניסים את המחבת לתנור בחום של 200 מעלות לעוד 6 דקות.
על מנת לוודא שהדג מוכן, עושים חתך במרכז החתיכה העבה ביותר. צריך להיות רך ופריך שכן השהייה בתבנית החמה ממשיכה לבשל אותו לעוד כמה דקות.